Acupunctuur voor iedereen 
 
Lichaam en geest in balans

Uw eerste bezoek

De praktijk

De acupunctuurpraktijk al bestaat sinds 2006 en is nu recentelijk gestart op de nieuwe locatie aan de WestFriesland Singel 94 in Heerhugowaard. De acupunctuur en tuina therapie worden gegeven door mij acupuncturist en tuina therapeut “Daniël Rademaker”.  De praktijk is tevens aangesloten bij beroepsvereniging Zhong en u heeft daarom, afhankelijk van uw verzekeringspakket, recht op een vergoeding. 

U heeft pijn of andere klachten en u heeft al van alles geprobeerd. U kunt dan kijken of “acupunctuur" iets voor u kan betekenen. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van de meest uiteenlopende pijnklachten. Veel mensen die naar mijn praktijk komen hebben baat bij de behandeling en raken geheel of deels van hun klachten af.

De aanpak

U maakt bij mij een afspraak en vermeld de belangrijkste klacht(en). Vervolgens komt u voor consult, losse kleding is aan te raden een handdoek hoeft u niet mee te nemen wel uw zorgpas. Het proces verloopt dan verder als volgt:

1. Vraaggesprek

Ik stel vragen om een beeld te krijgen van uw klacht(en). Dit als onderbouwing voor de diagnose. De COVID-19 vragen zullen ook gesteld worden, als u ziek bent of symtomen heeft is het beter het consult uit te stellen. Kijk op de Covid-19 poster voor meer informatie.

 2. Polsdiagnose en meridiaan palpatie

Ik palpeer de pols en de meridianen en stel vast hoe de kwaliteit van de pols en de meridiaan is volgens de Chinese Geneeskundige filosofie.

3. Behandelstrategie en behandeling

Vervolgens stel ik de behandelstrategie vast en geef hier aansluitend een behandeling met acupunctuur en eventueel aangevuld met Chinese therapeutische massage Tui Na. Dit gebeurt meestal direct tijdens het eerste bezoek.

4. Vervolgafspraak

Na de behandeling maken we een vervolgafspraak. Tevens zal ik aangeven hoeveel behandelingen ongeveer nodig zijn voor het behalen van resultaat en welke resultaten er over het algemeen behaald kunnen worden.

5. Betaling: Wat zijn de kosten en kan ik deze declareren?

De kosten voor een behandeling zijn 60 euro. U betaalt na de behandeling met PIN, en krijgt een factuur mee. Deze kunt u declareren bij uw zorgverlener. Afhankelijk van uw pakket krijgt u een vergoeding voor de kosten van de behandeling. Ik verzoek u vooraf bij uw zorgverlener te informeren of en hoeveel u vergoed krijgt.